Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Baby Bare Shoes - értékelés saját tapasztalatunk alapján

Barefoot Guru - 2020. 07. 08. 00:42:00
Baby Bare Shoes - értékelés saját tapasztalatunk alapján

A Baby Bare Shoes szandálok évek óta nagy népszerűségnek örvendenek külföldön. Nem is csoda, hiszen egy nagyon univerzális szandálról van szó. 100% barefoot cipő, így az első lépésekhez is jó szívvel ajánljuk. Nagyobb gyermekek számára is kiválóan alkalmas kültéri és beltéri használatra egyaránt. Többféle színben kapható 19-es mérettől (12 cm-től) 30-as méretig (19.5 cm-ig). 

HAJLÉKONYSÁG

A cipőtalp formáját és hajlékonyságát tekintve is tökéletesen megfelel a barefoot cipők követelményeinek. Az egész cipőtalp nagyon hajlékony hosszanti- és keresztirányban is, kiválóan alkalmazkodik a talaj egyenetlenségeihez.

A CIPŐ FORMÁJA

A cipőorr anatómiai alakú, egyenes a nagylábujj mellett, nem keskenyedik, tehát megfelel a barefoot cipők legfőbb kritériumának. A cipőtalp formája alapján jól látszik, hogy ún. "békaláb" típusú talpformára tervezték, tehát azok számára is ideális, akiknek erőteljesen szélesedik a lábfeje a lábujjrésznél. Domináns nagylábujjra is megfelelő választás.

A cipő belső méretei alapján normál és szélesebb lábakra ajánljuk, de kialakításának köszönhetően keskeny lábú gyerekek is bátran viselhetik. A 23-es méretű szandál cipőmérő eszközökkel mért belső hossza 14.8 cm, szélessége 6.4 cm. Normál magasságú lábfejre ideális, de alacsony és magasabb lábfejre is illik. Nagyon magas lábfejre nem ajánljuk. 

Tépőzár segítségével lehet a boka körül igazítani.

A lábfejen és a cipő mindkét oldalán szellőző nyílások találhatók.

Kétféle modell kapható - Top Stitch és Summer Perforation. Különbség csupán a lábfejen található nyílások méretében van - a Summer Perforation jobban szellőzik a nagy lyukaknak köszönhetően.

ZERO DROP

A cipőtalp teljes hosszában egyforma vékony, talpbetét és harántemelő sincs benne. 

NINCS MEGERŐSÍTETT KÉREG

A cipőkéreg puha, mindössze egy réteg bőrből áll. Nagyon kényelmes, a legkevésbé sem gátolja a lábak mozgását. A boka körül nincs gumi, ezért nem szorítja a bokát és nem is tolja előre lábat a cipőben, - a ráhagyás tehát ott keletkezik, ahol kell, a lábujjak előtt, nem pedig mögötte

A CIPŐ SÚLYA

A 23-as méret súlya csupán 70 gramm (1 darab cipő). A mezítlábas cipők egyik jellemzője a könnyű súly.

MIBŐL KÉSZÜL?

A kézzel varrott szandálokat Szlovákia szívében készítik. A cipőtalp Olaszországban készül 3 mm-es hajlékony gumiból. A felsőrész egy réteg vékony, szellős, természetes, olasz bőr, amely a világhírű Mastrotto cégtől származik és nem tartalmaz egészségre káros anyagokat, tanúsítvánnyal rendelkezik. A szandál zokni nélkül is viselhető. 

ÖSSZEGZÉS

Barefoot cipők között is a legminimalistább cipők egyike. Kialakításának köszönhetően sokféle lábtípusra illeszkedik. Méretei alapján normál és széles lábakra tervezték, de keskeny lábú gyerekek is viselik, pozitívak a visszajelzések. Kiválóan alkalmas első lépés cipőnek. A nagyobb gyerekek is szeretik, mivel egyáltalán nem gátolja őket a szabad mozgásban. Mi bölcsis váltócipőnek használjuk, valamint idén ez az ikrek nyári szandálja is.