Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bundgaard Mary barefoot balerina cipő - értékelés

Barefoot Guru - 2020. 04. 21. 23:43:41
Bundgaard Mary barefoot balerina cipő - értékelés

A Bundgaard dán gyártó hagyományos és barefoot cipőire is jellemző az anatómiai alakú cipőorr. Európában elsőként vették figyelembe a gyártás során a lábfej természetes formáját. A gyártásnál nagyon puha és minőségi bőrt használnak, cipőik részletesen kidolgozottak, látszik rajtuk a minőség.

A Bundgaard Petit, Prewalkers és Mary modellek is egytől egyik 100% barefoot cipők - azok között is a legpuhábbak közé tartoznak.

A Bundgaard Mary újdonságnak számít a 2020-as tavaszi/nyári kollekcióban, 20-27-es méretben gyártják.

HAJLÉKONYSÁG

Rendkívül hajlékony az egész talp hosszanti- és keresztirányban is. A cipőbetét és a gumitalp között található egy könnyen kivehető, rózsaszín kartonbetét, ennek eltávolításával érhetjük el a tökéletes hajlékonyságot. Ha benthagyjuk a kartonbetétet, valószínűleg megpuhul a járás során, ezzel azonban nincs tapasztalatunk.

A CIPŐ FORMÁJA

A cipőorr formáján jól látszik, hogy tökéletesen megfelel a barefoot cipők követelményeinek – anatómiai alakú, egyenes a nagylábujj mentén, nem keskenyedik.

Domináns nagylábujjra is megfelel, de jó választás akkor is, ha a második lábujj kicsit hosszabb.

Egyenletesen szélesedik a saroktól a lábujjrész irányába.

Normál szélességű lábakra való, normál magasságú lábfejre és normál vastagságú bokára illik leginkább. A cipőtalp nem gátolja a felsőrész mozgását, így ennél a modellnél elmondható, hogy a cipő enged szélességében a lábfej magasságától függően. Keskeny lábakra is jó lehet, ha a lábfej nem túl alacsony.

Tépőzárral záródik, könnyű feladni a gyermek lábára.

ZERO DROP

A talpbetétnek és a cipőtalpnak sincs megemelt sarka, teljes hosszában egyforma vékony.

NINCS MEGERŐSÍTETT KÉREG

A boka körül párnázott, így kellemesen körülöleli a bokát. A sarokrész is puha, hajlékony, engedi a lábat szabadon mozogni.

MIBŐL KÉSZÜL?

A cipőtalp nagyon vékony gumi, a felsőrész a Navy és Yellow modelleknél velúrból készült, a Soft Rose pedig természetes bőrből. A bélés kellemes, puha bőr.

A cipő orrán található lyukacskák csak díszítő elemek, nem szolgálnak szellőzésre.

Ultrakönnyű - egy darab 20-as méretű cipő mindössze 56 gramm.

ÖSSZEGZÉS

A Bundgaard ismét egy elegáns, kimunkált cipőmodellt alkotott, amely egyúttal respektálja a lábfej anatómiai formáját és hihetetlenül puha, kényelmes viseletet biztosít. Első lépés cipőnek kitűnő választás, de a nagyobb gyerekek is értékelni fogják a cipő nyújtotta szabadság érzését. Utcai viseletre alkalmas, de bátran viselhető bölcsiben, oviban, otthon is.

Tartalomhoz tartozó címkék: #barefoot #Vélemény