Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lait et Miel puhatalpú cipő - vélemény személyes tapasztalatunk alapján

Barefoot Guru - 2020. 03. 30. 02:01:58
Lait et Miel puhatalpú cipő - vélemény személyes tapasztalatunk alapján

A Lait et Miel puhatalpú cipők Franciaországban készülnek kiváló minőségű, természetes bőrből, nem tartalmaznak káros anyagokat. A kézzel készült cipőcskék kiválóan alkalmasak az első lépésekhez, de nagyobb gyerekek is bátran viselhetik papucsként. Webshopunkban négyféle méretben érhetők el, 0-tól 24 hónapos korig, azaz 17-től 24-es méretig. Igazán szép, kimunkált cipőcskék, a gyermekek számára kedves, szerethető mintákkal.

Kétféle típust különböztetünk meg:

  1. Mintás papucsok: A felsőrész kiváló minőségű, erős tehénbőrből készült, a talp csupán egy réteg hasított bőrből, így maximálisan puha és hajlékony, igazodik a gyerekek legapróbb mozdulataihoz is.
  2. Rojtos papucsok: A felsőrész és a talp is egy réteg hasított tehénbőrből készül.

A cipőorr mindkét típusnál megfelel a barefoot cipők követelményeinek – nem keskenyedik a nagylábujj tövénél. Enyhén domináns nagylábujjra is ajánljuk.

Mindkét típus gumis szegéllyel van ellátva a boka körül, könnyű felvenni. A Lait et Miel puhatalpú cipőkben a gumi nem túl szoros a boka körül, így nem tolja a lábakat előre, a szükséges ráhagyás ott keletkezik, ahol kell, a lábujjak előtt, nem pedig a sarok mögött.

Mindkét típusú papucs belső méretei azonosak, a mintás papucsok azonban robusztusabb hatást keltenek a cipőfelsőrész anyaga miatt.

Kialakításukból adódóan a rojtos papucsok jobban illeszkednek a vékony lábakra, bár a mi gyerekeink vékony bokával a mintás papucsot hordják, nem zavarja őket, hogy a boka körül kissé eláll. Ez annak köszönhető, hogy a sarokrész keskeny, így jól tart a lábukon.

A cipőtalp formáján látszik, hogy ún.”békaláb” típusú lábakra lettek kialakítva, azaz keskeny sarokra, lábujjrésznél szélesedő lábakra.

A papucsok a látszat ellenére jól szellőznek, az alábbi fotón látható, hogy ez minek köszönhető. A felsőrész és a sarokrész találkozásánál bőven van hely, ahol a lábak a járás során gyakorlatilag ki-be pumpálják a levegőt.

Az ikrek ezekbe a rókás papucsokba szerettek bele – 3-4 éves méret, azaz 17,3 cm-es cipő látható 15,9 cm-es lábakon (webshopunkban a 3-4 éves méret nem elérhető). Mikor a fotó készült, a cipő 1,4 cm-rel volt nagyobb a lábuknál. Számomra még nagynak tűnt a papucs, Kornél és Marcel azonban le sem akarta vetni. Mivel a járásban nem akadályozta Őket, engedtem, hogy hordják. Megfigyeltem, hogy járás során szépen eloszlik a cipőben a nagyságkülönbség, nem lépnek ki a papucsból, nem is botladoznak benne.

A papucs kültéri viselésre nem ajánlott, a talp könnyen megsérülhet. Mivel a cipőtalp csak egy réteg csúszásmentes bőrből áll, tökéletes mezítlábas érzetet biztosít, igazodik minden mozdulathoz (lásd a fotót).

A vékony talp ellenére a lábak nem fáznak. Miért? Mert a megfelelő szélességű barefoot cipőben van elég hely a lábujjak számára szétterülni, így járás során állandó mozgásban vannak.

A Lait et Miel puhatalpú papucsok erős, ugyanakkor hajlékony bőrből készülnek, ezért jól tartják a formájukat. Így néz ki a sarokrész két hónap intenzív viselés után:

Már néhány nap után jól látszik a cipőtalpon a gyermek láblenyomata – feltéve, ha nem keverjük össze rendszeresen a jobb és bal lábra való cipőt  smiley Két hónap viselés után így néz ki a cipőtalp, szépen kirajzolódott rajta a talp formája:

A Lait et Miel puhatalpú cipőket pozitívan értékeljük minden tekintetben, kiváltképp a nagyszerű minőségű kivitelezés miatt. A teljes kínálatot ide kattintve érhetitek el:

https://www.barefootguru.hu/barefoot-markak-148/lait-et-miel-187

Tartalomhoz tartozó címkék: #barefoot #Vélemény