Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Protetika BERG barefoot szandál - értékelés

Protetika BERG barefoot szandál - értékelés

A Protetika 2020-as nyári újdonsága a sportos BERG barefoot szandál, nagyszerű választás az aktív gyermekek számára, mivel védi a lábujjakat, ugyanakkor jól szellőzik. 100% barefoot cipő. Webshopunkban mind a 4 színben (brown, koral, grey, navy) megtalálható. 21-33-as méretben gyártják őket.

HAJLÉKONYSÁG

A cipőtalp formáját és hajlékonyságát tekintve is tökéletesen megfelel a barefoot cipők követelményeinek. Az egész talp nagyon hajlékony hosszanti- és keresztirányban is.

A CIPŐ FORMÁJA

A cipőorr anatómiai alakú, egyenes a nagylábujj mellett, nem keskenyedik, tehát megfelel a barefoot cipők legfőbb kritériumának. A cipőorr hegye a nagylábujj fölött van, így azok a gyerekek is bátran viselhetik, akiknek a nagylábujja a leghosszabb.

Keskeny és normál szélességű lábakra való, normál magasságú vagy enyhén alacsony lábfejre ideális. Kis méretekben jól illeszekedik a vékony bokára, nagyobb méretekben inkább a normál vastagságú bokán áll jól.

A 24-es méretű szandál belső hossza 15.3 cm, szélessége 6.4 cm a cipőfelsőrész széthúzása nélkül. A cipőbetét kisebb, mint a cipő valós belső méretei, ezért nem alkalmas arra, hogy megállapítsuk, megfelel-e a méret.

Két tépőzár segítségével lehet a lábfejre igazítani.

A lábujjrész fölött kellőképpen szellőzik, az anyag nem simul szorosan a lábujjakra.

A cipő mindkét oldalán nagy szellőző nyílás található.

ZERO DROP

A talpbetétnek és a cipőtalpnak sincs megemelt sarka, teljes hosszában egyforma vékony. A kivehető talpbetét 2 mm vastagságú, a felső része bőrből készült, alatta vékony habszivacs párna van.

NINCS MEGERŐSÍTETT KÉREG

Kérge csak enyhén megerősített, a gumitalp a sarokrészt is körülöleli, így megfelelő pozícióban tartja a gyermek sarkát. A boka körül párnázott, nagyon kényelmes. Nem gátolja a lábak mozgását.

A CIPŐ SÚLYA

A 24-es méret súlya 103 gramm (1 darab cipő). A mezítlábas cipők egyik jellemzője a könnyű súly.

MIBŐL KÉSZÜL?

A cipőtalp vékony, hajlékony gumi, a felsőrész velúr, a cipő belseje és a cipőbetét bőrből készült. 

ÖSSZEGZÉS

Keskeny és normál szélességű lábak számára nagyon jó választás. A cipőtalp bordázott mintájának köszönhetően kiválóan alkalmas terepre (játszótérre, udvarra, erdei sétára..) A 2020-as nyár egyik legjobban sikerült barefoot szandálja.