Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Protetika FLIP barefoot szandál - értékelés

Barefoot Guru - 2020. 06. 04. 00:32:22
Protetika FLIP barefoot szandál - értékelés

A Protetika FLIP barefoot szandálok formájukat és tulajdonságaikat tekintve a Protetika Barefoot NED Denim és VALERY Pink cipők nyári változatai. Kétféle színben, 21-26-os méretben kaphatók, azaz 14 cm-től 17.4 cm-es belső talphosszig.

HAJLÉKONYSÁG

A cipőtalp formáját és hajlékonyságát tekintve is tökéletesen megfelel a barefoot cipők követelményeinek. Az egész cipőtalp nagyon hajlékony hosszanti- és keresztirányban is.

A CIPŐ FORMÁJA

A cipőorr anatómiai alakú, egyenes a nagylábujj mellett, nem keskenyedik, tehát megfelel a barefoot cipők legfőbb kritériumának. Enyhén domináns nagylábujjra is megfelelő, de azok számára tökéletes, akiknek nagyjából egyforma hosszúak a lábujjaik, nincs túl nagy különbség a nagylábujj és a többi ujj hossza között. 

Normál és szélesebb lábakra ajánljuk. Normál magasságú lábfejre ideális, de a tépőzáraknak köszönhetően jól alakítható a lábfej magasságának megfelelően. Normál vagy széles sarokra tervezték és a husis lábacskákra is jól illik.

A 21-es méretű szandál cipőmérő eszközökkel mért belső hossza 14.0 cm, szélessége 6.2 cm.  A cipő szélesebb, mint a cipőbetét, így a cipőbetét nem alkalmas rá, hogy megállapítsuk, megfelel-e a méret.

Két tépőzár segítségével lehet a lábfejre igazítani.

A lábfejen és a cipő mindkét oldalán nagy szellőző nyílások találhatók.

ZERO DROP

A talpbetétnek és a cipőtalpnak sincs megemelt sarka, teljes hosszában egyforma vékony. A kivehető talpbetét 2 mm vastagságú, a felső része bőrből készült, alatta vékony habszivacs párna van.

NINCS MEGERŐSÍTETT KÉREG

A cipőkéreg puha, a gumitalp azonban a sarokrészt is körülöleli, így megfelelő pozícióban tartja a gyermek sarkát. A boka körül párnázott, nagyon kényelmes. Nem gátolja a lábak mozgását.

A CIPŐ SÚLYA

A 21-es méret súlya 93 gramm (1 darab cipő). A mezítlábas cipők egyik jellemzője a könnyű súly.

MIBŐL KÉSZÜL?

A cipőtalp vékony, hajlékony gumi, a felsőrész velúr, a cipőbetét bőrből készült. A szandál zokni nélkül is viselhető. A Protetika Barefoot legpuhább típusú cipőtalpával készült, aminek jellegzetes „golyós” mintája van.

ÖSSZEGZÉS

A cipőtalpat és anyagát tekintve is a Protetika Barefoot legpuhább cipői. A BERG szandálokhoz viszonyítva szélesebbek (főleg a nagyobb méretek), száruk magasabb. A méretezést tekintve a FLIP szandálok nagyobbak, mint a BERG:

FLIP 21-es méret: 14 x 6.2 cm

BERG 21-es méret: 13 x 6.0 cm